Wśród ostatnich dyskusji polskiej sceny politycznej na temat jadalnych robaków (który notabene napędziła Rosja) trzy warszawskie restauracje postanowiły wprowadzić owady do swojej oferty. Są to pierwsze takie punkty w Polsce, gdzie można spróbować owadów mącznika młynarki.
Popularny tiktoker MrKryha przeprowadził test najdroższej pizzy w Polsce. Miejscem testu była redzka pizzeria Casa di Paolo. Twórca ocenił również, czy było warto.W restauracji Casa di Paolo w Redzie jedna z pozycji jest przygotowywana na specjalne zamówienie. Jej koszt wynosi 799 złotych.
Keczup Tortex był hitem lat 90' i do dziś cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków. Nie wszyscy wiedzą, że od 20 lat nie jest już w polskich rękach. Z tego artykułu dowiesz się:Kiedy powstał keczup TortexW czyje ręce trafił keczup 20 lat temuJak sprzedaje się dziś ten produkt
Podwyżki cen w restauracjach to nie jest zły sen, a rzeczywistość. Knajpy po trzeciej fali pandemii chcą odbić sobie straty i wykorzystują do tego klientów. Ci mówią wprost: cena wyższa, a jedzenia mniej.Z tego artykułu dowiesz się:Jakie dania uległy podwyżkomIle wynoszą podwyżki poszczególnych dań
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) informuje o wykryciu salmonelli w jednej partii pieprzu naturalnego mielonego. Jeśli masz go w domu, natychmiast się go pozbądź.Z tego artykułu dowiesz się:GIS informuje o wykryciu salmonelli w jednej partii pieprzuO który pieprz konkretnie chodziCo grozi po spożyciu produktu
Pracodawca ma obowiązek zapewnić nieodpłatny posiłek i napój regeneracyjny pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych. Obowiązujące przepisy regulują kto i na jakich warunkach jest do tego uprawniony, a także jakie formalności muszą zostać spełnione.