Z tego artykułu dowiesz się:Branża gastronomiczna od 4 miesięcy nie może prowadzić działalności w pełnym zakresieKiedy według wicepremiera Gowina może nastąpić otwarcie gastronomiiCzy branża złoży pozew zbiorowy przeciwko Skarbowi Państwa
Z tego artykułu dowiesz się:Co na temat zamknięcia gastronomii powiedział Jarosław GowinCzy rząd planuje wdrożyć nowe rozwiązania pomocowe dla przedsiębiorcówJakie branże jeszcze pozostaną zamknięte
Z tego artykułu dowiesz się:Ile wynosi zadłużenie SfinksaJakie kroki podjęła firmaCo stanie się z siecią restauracji
Z tego artykułu dowiesz się:Co na temat otwarcia gastronomii i fitnessu powiedział rzecznik rząduW jaki sposób jest odmrażana polska gospodarkaJak sytuacja wygląda w obozie Zjednoczonej Prawicy
Z tego artykułu dowiesz się:Branża gospodarcza wciąż nie doczekała się luzowania obostrzeńCo musi się wydarzyć, by został złożony pozew zbiorowy przeciwko państwuJakie straty branża poniosła wskutek restrykcji
Z tego artykułu dowiesz się:Jaką pomoc dla gastronomii szykują samorządowcyCzy będzie ona przydatnaJakie miasta w Polsce dotychczas wyszły z taką inicjatywą
Z tego artykułu dowiesz się:Dlaczego Schronisko Smaków kończy współpracę z popularną restauratorkąJakie dalszy plany ma lokalCo o buncie przedsiębiorców mówiła Magda Gessler
Z tego artykułu dowiesz się:Kiedy we Włoszech otworzy się gastronomiaCo o luzowaniu obostrzeń myślą eksperciIle Włochów jest zakażonych koronawirusem
Z tego artykułu dowiesz się:Gastronomia pozostanie zamknięta co najmniej do połowy lutegoBranża zapowiada pozew zbiorowy przeciw Skarbowi PaństwaDlaczego kolejny termin przedłużenia obostrzeń jest dla branży szczególnie bolesny
Z tego artykułu dowiesz się:Czym zajmuje się sieć CofixJakie plany ma firma względem polskiego rynkuW jakich innych krajach spółka otwiera lokale
Z tego artykułu dowiesz się:Dominium i Dominos łaczą siły,Na jakie atrakcje będą mogli liczyć miłośnicy pizzy,Jaką pizzę Polacy zamawiają najczęściej.
Z tego artykułu dowiesz się:Dlaczego restauracje otwierają się pomimo obostrzeńJaką pomoc restauratorom zaoferowali radcy prawniW jakich lokalach można zjeść na miejscu
Z tego artykułu dowiesz się:W jakiej kondycji jest polska gastronomiaZ jakimi trudnościami będą zmagali się przedsiębiorcy po pandemiiJakie działania podejmują obecnie
Z tego artykułu dowiesz się:Jak gastronomia znosi kryzysJaką historię ma Gospoda pod Modrym FartuchemNa jaki krok zdecydowali się restauratorzy
Z tego artykułu dowiesz się:Działalność lokali gastronomicznych została ograniczona od 24 październikaKiedy można spodziewać się ponownego otwarcia lokaliJak premier ocenia przestrzeganie przez Polaków obostrzeń w święta i Sylwestra
Z tego artykułu dowiesz się:Jaką propozycję miał marszałek BrzezinJakie produkty można kupić od lokalnych producentówJak dowiedzieć się o lokalnych prodtukach
Książeczka sanepidowska została w 2008 roku zastąpiona badaniami do celów sanitarno-epidemiologicznych. W zasadzie poza zmianą nomenklatury nie zmieniło się absolutnie nic. Stara nazwa dokumentu tak mocno zakorzeniła się w Polsce, że jest nadal używana. My także w naszym artykule będziemy się nią posługiwać.Poza zmianą nazwy, sam proces badania od lat wygląda tak samo, a dokument jest wymagany przy aplikacji na te same stanowiska. Jedyna różnica jest taka, że zamiast wpisu do zielonkawej książeczki, otrzymujemy zaświadczenie wydrukowane na kartce papieru. Wiąże się to z faktem, że nie musimy się dodatkowo martwić o zakup książeczki, nośnika danych – złotówka, bo tyle mniej więcej kosztowały książeczki w sklepach papierniczych i księgarniach – zostaje w kieszeni.
Carrefour z innowacyjną usługą. Póki co testowo i wyłącznie w Warszawie. Usługa ma być sprawdzana pod względem zainteresowania, preferencji korzystających i wygody użytkowania. Francuska sieć sklepów szczyci się w komunikacie, że jest to zupełnie nowe podejście do sposobu podawania posiłków.
Restauracje znalazły się pod lupą Inspekcji Handlowej. Ta weryfikowała, czy to co otrzymujemy na talerzach jest zgodne z obietnicami składanymi w menu. Wyniki są zatrważające, a skala wykrytych nieprawidłowości przechodzi wszelakie oczekiwania. Nikt nie spodziewał się, że jest aż tak źle. Rezultaty badań urzędników zatrważają.
Otwarcie restauracji 18 maja doprowadziło do szeregu pytań, które zaczęli sobie zadawać Polacy. Czy do restauracji będzie trzeba nosić własne sztućce? Trzeba będzie siedzieć w maseczkach przy stoliku? Zjemy tylko w ogródku restauracji? To tylko niektóre z nich. Ciągłe zmiany przepisów jak i ich olbrzymia ilość może doprowadzić do chaosu. Postanawiamy więc odpowiedzieć na najbardziej nurtujące.