Z tego artykułu dowiesz się:Co skłoniło właściciela restauracji do wywieszenia plakatuJak do całej sprawy odniosła się policjaJaki wyrok wydał Trybunał Konstytucyjny
Z tego artykułu dowiesz się:97 proc. Polaków przynajmniej raz zamówiło jedzenie z dostawą w 2020 r.Co najczęściej zamawianoNa co najczęściej narzekano przy zamówieniach
Z tego artykułu dowiesz się:Dlaczego bułgarski rząd zdecydował się otworzyć gastronomięW jakim reżimie sanitarnym będą funkcjonować lokale gastronomiczneJak wygląda sytuacja gastronomii w Polsce
Z tego artykułu dowiesz się:Cofix ponad pół roku temu pojawił się w PolsceGdzie mieszcza się kawiarnie należące do sieciJakie ceny kawy oferuje sieć
Z tego artykułu dowiesz się:Branża gastronomiczna od 4 miesięcy nie może prowadzić działalności w pełnym zakresieKiedy według wicepremiera Gowina może nastąpić otwarcie gastronomiiCzy branża złoży pozew zbiorowy przeciwko Skarbowi Państwa
Z tego artykułu dowiesz się:Co na temat zamknięcia gastronomii powiedział Jarosław GowinCzy rząd planuje wdrożyć nowe rozwiązania pomocowe dla przedsiębiorcówJakie branże jeszcze pozostaną zamknięte
Z tego artykułu dowiesz się:Ile wynosi zadłużenie SfinksaJakie kroki podjęła firmaCo stanie się z siecią restauracji
Z tego artykułu dowiesz się:Co na temat otwarcia gastronomii i fitnessu powiedział rzecznik rząduW jaki sposób jest odmrażana polska gospodarkaJak sytuacja wygląda w obozie Zjednoczonej Prawicy
Z tego artykułu dowiesz się:Branża gospodarcza wciąż nie doczekała się luzowania obostrzeńCo musi się wydarzyć, by został złożony pozew zbiorowy przeciwko państwuJakie straty branża poniosła wskutek restrykcji
Z tego artykułu dowiesz się:Jaką pomoc dla gastronomii szykują samorządowcyCzy będzie ona przydatnaJakie miasta w Polsce dotychczas wyszły z taką inicjatywą
Z tego artykułu dowiesz się:Dlaczego Schronisko Smaków kończy współpracę z popularną restauratorkąJakie dalszy plany ma lokalCo o buncie przedsiębiorców mówiła Magda Gessler
Z tego artykułu dowiesz się:Kiedy we Włoszech otworzy się gastronomiaCo o luzowaniu obostrzeń myślą eksperciIle Włochów jest zakażonych koronawirusem
Z tego artykułu dowiesz się:Gastronomia pozostanie zamknięta co najmniej do połowy lutegoBranża zapowiada pozew zbiorowy przeciw Skarbowi PaństwaDlaczego kolejny termin przedłużenia obostrzeń jest dla branży szczególnie bolesny
Z tego artykułu dowiesz się:Czym zajmuje się sieć CofixJakie plany ma firma względem polskiego rynkuW jakich innych krajach spółka otwiera lokale
Z tego artykułu dowiesz się:Dominium i Dominos łaczą siły,Na jakie atrakcje będą mogli liczyć miłośnicy pizzy,Jaką pizzę Polacy zamawiają najczęściej.
Z tego artykułu dowiesz się:Dlaczego restauracje otwierają się pomimo obostrzeńJaką pomoc restauratorom zaoferowali radcy prawniW jakich lokalach można zjeść na miejscu
Z tego artykułu dowiesz się:W jakiej kondycji jest polska gastronomiaZ jakimi trudnościami będą zmagali się przedsiębiorcy po pandemiiJakie działania podejmują obecnie
Z tego artykułu dowiesz się:Jak gastronomia znosi kryzysJaką historię ma Gospoda pod Modrym FartuchemNa jaki krok zdecydowali się restauratorzy
Z tego artykułu dowiesz się:Działalność lokali gastronomicznych została ograniczona od 24 październikaKiedy można spodziewać się ponownego otwarcia lokaliJak premier ocenia przestrzeganie przez Polaków obostrzeń w święta i Sylwestra
Z tego artykułu dowiesz się:Jaką propozycję miał marszałek BrzezinJakie produkty można kupić od lokalnych producentówJak dowiedzieć się o lokalnych prodtukach
Książeczka sanepidowska została w 2008 roku zastąpiona badaniami do celów sanitarno-epidemiologicznych. W zasadzie poza zmianą nomenklatury nie zmieniło się absolutnie nic. Stara nazwa dokumentu tak mocno zakorzeniła się w Polsce, że jest nadal używana. My także w naszym artykule będziemy się nią posługiwać.Poza zmianą nazwy, sam proces badania od lat wygląda tak samo, a dokument jest wymagany przy aplikacji na te same stanowiska. Jedyna różnica jest taka, że zamiast wpisu do zielonkawej książeczki, otrzymujemy zaświadczenie wydrukowane na kartce papieru. Wiąże się to z faktem, że nie musimy się dodatkowo martwić o zakup książeczki, nośnika danych – złotówka, bo tyle mniej więcej kosztowały książeczki w sklepach papierniczych i księgarniach – zostaje w kieszeni.
Carrefour z innowacyjną usługą. Póki co testowo i wyłącznie w Warszawie. Usługa ma być sprawdzana pod względem zainteresowania, preferencji korzystających i wygody użytkowania. Francuska sieć sklepów szczyci się w komunikacie, że jest to zupełnie nowe podejście do sposobu podawania posiłków.
Restauracje znalazły się pod lupą Inspekcji Handlowej. Ta weryfikowała, czy to co otrzymujemy na talerzach jest zgodne z obietnicami składanymi w menu. Wyniki są zatrważające, a skala wykrytych nieprawidłowości przechodzi wszelakie oczekiwania. Nikt nie spodziewał się, że jest aż tak źle. Rezultaty badań urzędników zatrważają.