Wyszukaj w serwisie
polska i świat praca handel finanse Energetyka Eko technologie
BiznesINFO.pl > Handel > Regionalne pieczywo w Lidlu. Sieć nawiązała współpracę z miejscowymi dostawcami
Maria Glinka
Maria Glinka 10.05.2021 02:00

Regionalne pieczywo w Lidlu. Sieć nawiązała współpracę z miejscowymi dostawcami

Marek Bazak/EAST NEWS
Marek Bazak/EAST NEWS

Lidl nieustannie wzbogaca swoją ofertę o wyjątkowe produkty wysokiej jakości. Tym razem nawiązał współpracę z dostawcami lokalnymi. Dzięki temu klienci mogą skosztować 11 rodzajów chleba.

Z tego artykułu dowiesz się:

  • Jaki procent obrotu sieci stanowią artykuły od polskich przedsiębiorców

  • Jakie nowości na dziale pieczywa wprowadził Lidl

  • Ile kosztują nowe wypieki

Lidl z nową ofertą. Miłośnicy pieczywa znajdą coś dla siebie

Lidl stawia nie tylko na produkty znanych marek, lecz także na artykuły wytwarzane przez polskich przedsiębiorców. Towary od krajowych producentów stanowią 70 proc. obrotu niemieckiej sieciówki. Wprowadzając na półki polskie produkty, Lidl kieruje się nie tylko jakością, lecz także atrakcyjnymi cenami.

W maju Lidl postanowił wzbogacić ofertę o nowe pieczywo od lokalnych dostawców. Na klientów czeka 11 rodzajów chleba w zależności od regionu. Dzięki temu Lidl jest w stanie zaspokoić apetyt nawet najbardziej wymagających miłośników pieczywa.

Każdy, kto odwiedzi stanowisko „Piekarnia w sercu Lidla” będzie mógł wybierać spośród wielu pokrojonych i zapakowanych chlebów. Nowe pieczywo od miejscowych dostawców jest umieszczone na regałach obok wafli. Sklepowa piekarnia jest czynna codziennie od 6 rano.

Jakie rodzaje chleba wprowadził Lidl? Na klientów czeka: chleb śląski (MDJ Gliwice, 700 g), chleb wieloziarnisty Vital (400 g), z ziarnami (SPC, 400 g), żytni z ziarnami Vital (300 g), chleb Piegusek (Drożdżyk, 500 g), chleb kresowy (Gursz, 400 g), codzienny (Drożdżyk, 500 g), chleb Denar (Piekuś, 600 g), chleb Talar (Piekuś, 600g), chleb pszenno-żytni (dostępny w całej Polsce - Unipol i Nort, 550 g), a także złocisty (dostępny w całej Polsce - Oskroba, 400 g).

Inne nowości w piekarni Lidla

Pieczywo od lokalnych dostawców to nie jedyne nowości, jakie przygotował w ostatnim czasie Lidl. W lutym 2021 r. na sklepowe półki trafiło pieczywo wypiekane na włoskim kamieniu wulkanicznym.

Klienci mają do wyboru dwa rodzaje chleba oraz dwa rodzaje bułek. Te pozbawione są spulchniaczy, konserwantów, sztucznych barwników, tłuszczy utwardzonych i oleju palmowego.

Nowe pieczywo jest produkowane w Polsce. Klienci mają okazję zakupić bułkę orkiszową (1,29 zł/ 80 g/ 1 szt.), bogatą w białko, minerały i witaminy. Na miłośników mlecznych smaków czeka bułka z 13 proc. maślanki (1,29 zł/ 80 g/1 szt.). Poza tym w ofercie znalazł się także chleb rustykalny (3,99 zł/ 490 g/1 szt.) oraz bochen pszenny (3,49 zł/ 405 g/ 1 szt.).

Na czym polega wyjątkowość tego pieczywa? Kamień, w którym jest wypiekane, to wulkaniczny granit. Właściwości tego minerału pozwalają na długie utrzymanie wysokiej temperatury i wchłanianie wilgoci z ciasta w trakcie pieczenia.

Nowa promocja na sery w Lidlu

Co idealnie pasuje do chleba? Ser. Dlatego też Lidl przygotował wyjątkową promocję „3 w cenie 2” na znane i lubiane sery żółte w plastrach Pilos.

Klienci mają do wyboru pięć rodzajów sera: Emmentaler, Carski, Tylżycki, Edam i Gouda i mogą dowolnie miksować produkty, aby uzbierać trzy paczki. Oferta obowiązuje od poniedziałku 10 maja do środy 12 maja lub do wyczerpania zapasów.

Byłeś świadkiem ciekawego zdarzenia? Masz interesujące zdjęcia lub filmik? Podziel się z nami wysyłając na [email protected]

Tagi: Lidl sklep Zakupy