By Jacek Halicki - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34010318
By Jacek Halicki - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34010318
Autor Stanisław Węgrowski - 31 Maja 2020

McDonald's dokonuje rewolucji w swoich flagowych potrawach. Co ciekawe, zmiany zaczyna od Polski

McDonald wprowadza zmiany w swoich flagowych daniach. Sieć stawia na nową recepturę przygotowywania burgerów, które dzięki temu mają być “udoskonalone” i smaczniejsze. A Polska jest jednym z trzech krajów na świecie, gdzie McDonald zmieni swoje burgery. Legendarny Big Mac i inne kanapki mają być jeszcze lepsze.

McDonald w Polsce wprowadza nową recepturę

Konkurencja na rynku fast-foodów jest coraz większa, dlatego koncern stawia na zmiany w recepturach swoich flagowych potraw. Polski McDonald jako pierwszy w Europie dokonuje zmian w swoich daniach - podaje “Rzeczpospolita”. Burgery w nowej odsłonie są też dostępne w restauracjach McDonald w Australii i Kanadzie. Polscy amatorzy burgerów mogą cieszyć się nową ofertą już we wszystkich 445 placówkach sieci.

McDonald zmienia klasyki. Na lepsze

Na czym polegają zmiany w przygotowywaniu burgerów McDonald? Sieć przekazała, że zmienią się bułki. Nowe są złociste (ciemniejsze niż wcześniej) i bardziej wypieczone. Oprócz tego zmienił się sposób grillowania mięsa. Dzięki wyższej temperaturze mięso ma być bardziej soczyste i aromatyczne, a ser rozpuszczony. McDonald inaczej będzie podawać cebulkę, która będzie dodawana bezpośrednio na burgery w trakcie grillowania.

Największe firmy handlu detalicznego w Polsce. Niespodziewana pozycja na podium przy Lidlu i BiedronceNajwiększe firmy handlu detalicznego w Polsce. Niespodziewana pozycja na podium przy Lidlu i BiedronceCzytaj dalej

DZISIAJ GRZEJE:
1. Rząd właśnie wprowadził 4 bardzo ważne zmiany dot. emerytur. Tarcze antykryzysowe rządu kryją nowe przepisy
2. Loty do Polski i z Polski wznowione. Popularna linia lotnicza właśnie wydała nagły komunikat

Prace nad zmianami w recepturach McDonalda trwały ponad trzy lata i wymagały wielu testów i badań. - To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku - mówi na łamach “Rzeczpospolitej” Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w burgerach w McDonald Polska.

McDonald zmienia recepturę, ale nie dostawców

Przedstawiciel sieci McDonald podkreśla w rozmowie z dziennikiem, że Polska jest pierwszym krajem w Europie, który wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według nowych procedur.

Zmiany w 500 plus. Szczególny jest 1 lipca 2020Zmiany w 500 plus. Szczególny jest 1 lipca 2020Czytaj dalej

Jak podaje “Rz”, nowe receptury nie wpływają na dostawców bułek, mięsa czy warzyw i sałaty. Pieczywo dalej będzie dostarczać firma ARYZTA, wołowinę zakład OSI w Ostródzie, a warzywa i sałaty lokalna firma spod Poznania McDonald Green Factory i Eisberg z Legnicy.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Koronawirus w schronisku dla bezdomnych. Na kwarantannie 160 osób
  2. Charakterystyczne objawy raka skóry. Nigdy ich nie lekceważ
  3. IBERION grupą mediową przyszłości. Jakie wartości wyznaje firma?
  4. 1200 zł dla 50 tys. Polek. Po pieniądze wystąpić mogą też mężczyźni
  5. Czekają nas znaczne zmiany w wywozie śmieci. Segregacja nie będzie konieczna dla części Polaków
  6. Pilot stanowił poważne zagrożenie. Musieli działać. Zawrócili samolot w połowie drogi
Polska ignoruje kwestie środowiska. Wydajemy na wojsko 14 razy więcej niż na ochronę naturyPolska ignoruje kwestie środowiska. Wydajemy na wojsko 14 razy więcej niż na ochronę naturyCzytaj dalej

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj biznesinfo.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News