
McDonald's dokonuje rewolucji w swoich flagowych potrawach. Co ciekawe, zmiany zaczyna od Polski
McDonald wprowadza zmiany w swoich flagowych daniach. Sieć stawia na nową recepturę przygotowywania burgerów, które dzięki temu mają być “udoskonalone” i smaczniejsze. A Polska jest jednym z trzech krajów na świecie, gdzie McDonald zmieni swoje burgery. Legendarny Big Mac i inne kanapki mają być jeszcze lepsze.
McDonald w Polsce wprowadza nową recepturę
Konkurencja na rynku fast-foodów jest coraz większa, dlatego koncern stawia na zmiany w recepturach swoich flagowych potraw. Polski McDonald jako pierwszy w Europie dokonuje zmian w swoich daniach - podaje “Rzeczpospolita”. Burgery w nowej odsłonie są też dostępne w restauracjach McDonald w Australii i Kanadzie. Polscy amatorzy burgerów mogą cieszyć się nową ofertą już we wszystkich 445 placówkach sieci.
McDonald zmienia klasyki. Na lepsze
Na czym polegają zmiany w przygotowywaniu burgerów McDonald? Sieć przekazała, że zmienią się bułki. Nowe są złociste (ciemniejsze niż wcześniej) i bardziej wypieczone. Oprócz tego zmienił się sposób grillowania mięsa. Dzięki wyższej temperaturze mięso ma być bardziej soczyste i aromatyczne, a ser rozpuszczony. McDonald inaczej będzie podawać cebulkę, która będzie dodawana bezpośrednio na burgery w trakcie grillowania.
DZISIAJ GRZEJE:
1. Rząd właśnie wprowadził 4 bardzo ważne zmiany dot. emerytur. Tarcze antykryzysowe rządu kryją nowe przepisy
2. Loty do Polski i z Polski wznowione. Popularna linia lotnicza właśnie wydała nagły komunikat
Prace nad zmianami w recepturach McDonalda trwały ponad trzy lata i wymagały wielu testów i badań. - To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku - mówi na łamach “Rzeczpospolitej” Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w burgerach w McDonald Polska.
McDonald zmienia recepturę, ale nie dostawców
Przedstawiciel sieci McDonald podkreśla w rozmowie z dziennikiem, że Polska jest pierwszym krajem w Europie, który wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według nowych procedur.
Jak podaje “Rz”, nowe receptury nie wpływają na dostawców bułek, mięsa czy warzyw i sałaty. Pieczywo dalej będzie dostarczać firma ARYZTA, wołowinę zakład OSI w Ostródzie, a warzywa i sałaty lokalna firma spod Poznania McDonald Green Factory i Eisberg z Legnicy.
ZOBACZ TAKŻE:
- Koronawirus w schronisku dla bezdomnych. Na kwarantannie 160 osób
- Charakterystyczne objawy raka skóry. Nigdy ich nie lekceważ
- IBERION grupą mediową przyszłości. Jakie wartości wyznaje firma?
- 1200 zł dla 50 tys. Polek. Po pieniądze wystąpić mogą też mężczyźni
- Czekają nas znaczne zmiany w wywozie śmieci. Segregacja nie będzie konieczna dla części Polaków
- Pilot stanowił poważne zagrożenie. Musieli działać. Zawrócili samolot w połowie drogi
