Pieprz ziołowy firmy "Dary Natury" może być niebezpieczny dla alergików. Wszystko przez przekroczone normy dopuszczalnej ilości glutenu
publicdomainpictures.net
Autor Stanisław Węgrowski - 26 Listopada 2019

GIS ostrzega przed popularnym pieprzem. Spożycie może wywołać wymioty

Pieprz ziołowy firmy “Dary Natury” może być niebezpieczny dla alergików. Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że produkt przekracza dozwolone normy zawartości glutenu.

Pieprz “Dary Natury” nie dla alergików

Pieprz ziołowy firmy “Dary Natury” może być niebezpieczny dla alergików. Główny Inspektorat Sanitarny poinformował w komunikacie na swojej stronie internetowej, że produkt przekracza dozwolone normy zawartości glutenu.

“W próbkach produktu zbadanych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie 81,99 plus minus 16,40 mg/kg. Spożycie produktu przez osoby uczulone na gluten może wywołać reakcję alergenną” - poinformowano w komunikacie.

Osoby z alergią lub nietolerancją na gluten nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu. Prowadzone jest postępowanie wyjaśniające organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej we współpracy z producentem w celu określenia źródła zanieczyszczenia produktu glutenem - ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.

Szczegóły dotyczące produktu:

  • Produkt - Ekologiczny pieprz ziołowy Dary Natury, 60 g
  • Producent - Mirosław Angielczyk Dary Natury, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
  • Numer partii - 01-04-2020
  • Data minimalnej trwałości - 01-04-2020

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj biznesinfo.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News